Poolbygge dag 16

Dagen började med att Fredrik gick ut och grävde klart det sista och fyllde i det grus vi har hittat i gropen för att minska lervällingen efter gårdagens regn. När han gjorde det beställde jag makadam och stenmjöl till på onsdag. Vi har även varit nere och hyrt en ”padda” och en planlaser till på onsdag.

Gropen är äntligen färdig.
Den färdiga gropen med lite grus i.

Det syns ganska tydligt att vi varit tvungna att ändra våra planer på grund av dräneringsröret men det kommer försvinna när vi bygger trallen. Fram till dess får vi helt enkelt leva med det.

Fredrik har som ni som känner honom svårt att sitta still och inte ha något att göra. Det innebär att nu när grävjobbet är klart blev han rastlös. För att råda bot på det började han kapa grenar och träd på tomten för att solen ska komma fram bättre och att det inte ska ramla ner så mycket skräp i poolen. Vi vet att vi bor i skogen men de grenarna rakt över poolen är ju onödiga att ha kvar.

En av grenarna är nere och det var flera i samma storlek som har försvunnit.
Fredrik klättar upp på stegen och sågar ner grenar när han inte kan klättra i trädet.
Nu ska den lilla tunna björken fällas, undra om det går att dra ner den???
Även Emil provar att dra utan resultat.
Emil håller emot och Fredrik sågar och efter en stund är björken borta.

Resultatet på tomten blev bra men tyvärr var det inte enda resultatet vi fick under dagen. Fredrik lyckades trampa i ett getingbo när han skulle slänga ut grenarna och fick minst tre getingstick.

Det känns väldigt skönt att grävningen är klar och att vi har gjort det utan grävare som så många har sagt att vi ska ha. Nu väntar nästa utmaning, att göra markarbetet och sedan att bygga poolen. Det borde vi klara av med tanke på att vi grävt ut ett hål på drygt 4*4 meter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.