Värmepumpen har kommit

Tillslut har värmepumpen vi beställde i juni kommit.

Det var en massa strul med frakten precis som för alla andra under pandemin.

Fredrik har kopplat upp den för att se om den fungerar, men vi kommer nog inte få så varmt med tanke på att det endast är 17 grader i vattnet nu.

Trallbygge del 8

Nu är vi så gott som färdiga. Det är bara lite finlir kvar innan allt är klart. Kjolen ska sättas på plats och en list runt poolen för att dölja hålet som blir när trallen läggs.

Den färdiga trallen, vi är så nöjda att vi valde att förlänga staketet på den här sidan.
Bilden från sovrummet.
Lite möbler på trallen i väntan på de rätta.
Ett dopp i poolen efter jobbet är helt fantastiskt.

Trallbygge del 7

Idag är det sista dagen på semestern och vi hann tyvärr inte helt klart med hela poolbygget som vi tänkt oss, men det går att vara på trallen och vi kan bada. Tyvärr har inte värmaren kommit så det är inte särskilt skönt att bada. Förhoppningsvis kommer allt vara klart inom någon vecka, det tar ju längre tid när vi båda arbetar heltid men vad gör det när vi redan nu ser hur bra det kommer bli.

Ibland behöver man lite extra tid för att komma på en bra lösning. Det var något vi upptäckte igår. När vi tittade på vårt bygge insåg vi att något saknades. Eftersom vi ska fortsätta på trallen och bygga ihop den med vår altan på baksidan bestämde vi oss tidigt för att inte ha staket på den sidan. Nu när vi kommit en bra bit på vägen insåg vi att det nog skulle bli bättre om vi byggde en staketdel iallafall eftersom vi inte kommer bygga någon trall längst bort pga berg.

Fredrik sätter dit den nya staketstolpen och sedan är det bara att sätta dit ribbor.
Nu är det inte långt kvar och vi blev väldigt nöjda med den nya delen på staketet.

Trallbygge del 6

Under hela vårt poolbygge har vi stött på en del bekymmer och bygget har blivit fördröjt. Idag när vi är nära målet var vädret emot oss. Vi har följt väderprognosen under veckan och sett att det skulle bli regn idag. Vår förhoppning var att bli klara igår men den sista biten på trallen drog ut på tiden med tanke på alla stolpar det skulle sågas ut för. En annan sak som talade emot att bli klara igår var att vi inte helt bestämt oss för hur staketet skulle se ut. Därför handlade vi mindre staketribbor än vi trodde behövdes för att testa oss fram. Tyvärr blev vädret precis som de sagt, ett ihållande regn under hela dagen. Men det stoppar inte Fredrik. Vi kastade oss ut på morgonen och hjälptes åt att skruva dit några ribbor innan regnet kom. Sedan har Fredrik trotsat regnet och kommit så långt att vi nu vet hur många meter staket som behöver köpas imorgon.

Trallen är blev färdig igår, det enda som saknas är kjol och trall runt poolen för att täcka hålen närmast.
Fredrik jobbar i regnet, när det fortfarande inte regnade så mycket på förmiddagen.
Tyvärr regnade det bara mer utan något uppehåll så Fredrik fixade ett nytt ställe att kapa staket på. Det finns som sagt inget dåligt väder, bara dåliga kläder…
Den sedvanliga bilden från sovrummet. Staket är nu färdigt mot huset och mer än hälften är klart på resterande sidor.

Trallbygge del 5

När det är äntligen finns trall var det dags för trappa till stegen för att kunna bada.

Trappan är klar.
Vi har även satt dit stegen så nu går det att bada för den som i te bryr sig om att det är kallt.
Temperaturen är 19 grader. Vi längtat till värmaren kommer.
Självklart var Fredrik tvungen att ta ett dopp för att testa stegen. Den fungerade väldigt bra.
När Fredrik var igång blev det en trappa in på baksidan. Han byggde en provisorisk för ca 10 år sedan men nu behövde vi den gamla till trallen. Äntligen kan vi gå in utan att snubbla.

Trallbygge del 4

Det har stått lite still med byggandet eftersom vi varit på semester i en vecka men nu är vi (Fredrik) på gång igen.

Innan vi åkte iväg satte Fredrik dit alla reglar .
Fredrik hann även med att sätta dit staketpinnarna innan vi åkte. Tanken är att vi inte ska ha staket närmast då vi kommer bygga ut trallen senare.
Fredrik jobbar på med att lägga trall. Det tar en stund att figursåga runt stolparna.
Vi måste vara kreativa för att hitta ställen att placera stegen innan vi är klara och kan använda rätt stege.
Nu är det kväll och Fredrik avslutar för dagen.

Eftersom det är mycket att figursåga tar det lite tid men vi kan meddela att trallen är väldigt stabil och det blir som vi tänkt oss.