Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Vilken härlig pool sommar vi haft i år. Så skönt att kunna hoppa i en sval pool (ca 23-25 grader) när man ville.

Så här har vi alla legat under sommarens varma dagar.
Trots att vi saknar värme i poolen och att huset skuggar på sen eftermiddag och kväll har det varit så härligt att bara flyta runt i vattnet.

Men ibland varar inte den sköna känslan för alltid. Vi har under några veckor funderat en del över vinterförvaringen och hur vi ska lösa att det är så nära till kanten. Vår idé var att gräva en sluttning så att det inte samlas vatten och snö som kan bilda is och på så sätt skada poolen.

När vi sedan gick ut för att se hur vi skulle göra upptäckte vi något helt annat som gjorde att vi fick hicka. På kanten utanför poolen upptäckte vi att underlaget under cellplasten sjunkit. Vi funderade länge på hur vi skulle lösa det. Vi blev ännu oroligare när vi såg högen med stenmjöl på framsidan som sakta men säkert åker ner mellan plattorna. Skulle allt vårt arbete undermineras och poolen på så sätt sjunka? Frågorna var många och svaren få. Efter en hel del besvikelse och tårar kom vi fram till att vi vill göra om underarbetet med makadam överst och dränering rör runt poolen för ännu bättre dränering.

Sagt och gjort, vi åkte till Jula och köpte en dränkbar pump och började tömma poolen igår. Vi tog även bort pump och sandfilter innan vi valde att sluta på grund av vädret. Vi hade då tömt ut lite mindre än hälften av vattnet.

Den dränkbara pumpen jobbar för fullt.
Vi leder ut vattnet som knappt innehåller något klor då jag inte fyllt på det sista jag tänkt göra.

Idag började vi med att fortsätta tömma poolen och att plocka ner alla ben och överliggare.

Vi börjar med överliggarna.
Flera delar till poolen blir rengjorda.
När de var rena packades de ner i en kartong, noga uppmärkta för att göra det lättare att bygga poolen i vår.
Nu är ben och överliggare borta.

När vi kom ner till botten gick det inte att köra pumpen på pool botten så Fredrik kom på att vi kan använda en murarhink som vi fyller manuellt.

Den här konstruktionen fungerade riktigt bra och vi hjälptes åt även fast det inte syns här.
Tillslut använde Fredrik en liten skopa och jag använde en duachskrap för att få bort det sista vattnet.

När vi var i slutet insåg vi att vi gjort rätt att göra om allt då vattnet samlades på den sida vi sett redan innan vi började tömma.

När poolen var tömt var det dags att ta bort liner och plocka ner ”burken”. Det gick riktigt bra och allt gick enligt plan.

Nu är det bara botten ringen, konstgräset och cellplasten kvar.
Just nu ser det ut så här på vår tomt.

Trots allt jobb vi lagt ner på att få upp poolen har vi hunnit njuta ordentligt och vi är nöjda med beslutet trots att det känns som ett misslyckande.men vi vet att det kommer bli mycket bättre nästa år och vi kommer starta tidigt för att kunna få en lång sommar där vi kan bada i vår härliga pool.

En reaktion på ”Det blir inte alltid som man tänkt sig.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *