Gör om och gör rätt!

Om man inte gör rätt på en gång och det uppstår problem då är det bara att bita i det sura äpplet och göra om. Det är precis vad som hänt oss flera gånger med vår pool men vi har inte gett upp en enda gång utan hittat lösningar på problemen. Vi skrev tidigare om att det läckte vid inloppet och att vi löste det med gängtejp. Trots den lösningen kände vi oss inte nöjda med sättet att stoppa läckaget då vi inte visste om det skulle hålla hela säsongen. Det är ju inte kul om det släpper och vi får flera kubik vatten på tomten.

Det innebar att vi tog en tripp till Örebro i torsdags och inhandlade avstängningsventiler som vi missade beställa när vi köpte poolen. Vi passade även på att köpa lite annat som ett soltäcke till poolen. För att inte bara resa fram och tillbaka sov vi på hotell.

När vi kom hem igår fixade vi till inloppet och det är nu helt tätt och skulle något hända kan vi stänga av vattnet och fixa till slangarna. Vi kände oss nöjda med skimmern och trots att det läckte pytte lite och vi inte vill tömma ut poolen på vatten för att åtgärda ordentligt. Men efter en hel del tänkande fram och tillbaka valde vi tillslut att faktiskt tömma ur poolen på ca två kubik vatten för att fixa det.

Vi tömmer ut vatten genom hävert.

Samtidigt som vi tömmer poolen passar vi på att doppa oss i det 17 gradiga vattnet. Eller doppa och doppa. Fredrik doppade sig och var i vattnet en stund men när jag väl kom i vattnet efter en hel del vånda stannade jag kvar i ca 30 minuter. Jag passade på att sopa botten och prova lite vattenleksaker.

Paus i sopandet för en dokumentationsbild.
Ingen bild på några badleksaker men en bild på kvinnan i poolen.

När vi tillslut tömt vattnet under avloppet var det dags att fixa till avstägningsventilen och slangarna. Det gick enkelt och nu är allt tätt och vi kan känna oss lugna när vi lämnar poolomsorgen till Victor när vi åker till landet.

Under dagen insåg Fredrik att det fortfarande var för lite sol i poolen så han sågade ner en gren till på ett träd tillsammans med Victor.

Synd att kalla det en gren när det ser ut som de fällt ett helt träd över halva tomten.
Mer sol i poolen.

Som avslutning har Fredrik fixat med bloggen så nu går det att kommentera våra inlägg, både gamla och nya, om ni skulle vilja det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *