Poolbygge dag 18

Dagen började med att vi åkte och hyrde paddan och planlasern. Medan vi väntade på att gruset skulle komma, jag hade beställt det till ca 9:00, så packade Fredrik bottenplattan.

Paddan har kommit ner i gropen.
Går sådär.

Vi väntade och väntade på gruset och vid 11 ringde jag och frågade när det skulle komma. Då fick vi veta att de hade haft punka på lastbilen och det var en leverans till innan vår så den skulle nog komma efter lunch. Vi åt lunch själva och fortsatte vänta. Precis när vi skulle lägga ut markduken ringde de och sa att de var här nu. Att leverera grus till oss är lättare sagt än gjort. Det slutade med att han fick tippa gruset ca 60 meter bort från vårt hus så vi själva fick flytta det.

Våra två högar. Den fösta med stenmjöl och den andra med makadam.

När gruset äntligen kommit började vi skyffla upp på skottkärror och transportera hem. Om någon undrar ifall det är jobbigt att flytta ca 8 ton grus kan vi alla säga att, ja det är det!

När vi fått hem stenmjölet och börjat flytta makadammen ändrade vi plan och satte ner markduken för att kunna tippa lite direkt i gropen.

Emil placerar ut stenar för att få kanterna raka.
Nu är markduken på plats. För er som undrar kommer vi ta bort de större stenars så fort vi har grus i gropen.

Vi har kämpat vidare med att flytta högen hela kvällen eftersom vi inte vill ha den så långt borta. Vi vill inte heller störa de barn som bor precis bredvid eftersom vi inte vet när de ska sova. Efter ca 600 vändor är det klart och en liten del av allt ligger i gropen.

Gropen med en liten del av gruset.

Imorgon fortsätter vi och då ska allt plattas till och vara rakt för nästa del i bygget. Just nu vilar vi upp våra ömma kroppar som har tagit stryk idag men ingen rast ingen ro, vi vill ju bli klara så det är bara att kämpa vidare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.