Poolbygge dag 23

Idag är det äntligen klart. Men självklart har vi haft strul på vägen även idag. Eftersom både jag och Fredrik vill göra saker exakt som det ska vara vågade vi inte fylla mer vatten och sätta igång poolen innan vi visste vad rätt nivå innebär. Det gjorde att Fredrik pratade med Björn om hur han gör och innan vi fick tag i honom åkte vi till Jula och handlade lite småfix till elen. Sedan var det bara att köra igång men efter en stund insåg vi att slangen vid inloppet inte höll tätt. Vi provade en mängd olika saker men det är ju svårt när det är vatten i poolen. Fredrik hittade en kork så vi kunde sätta igen inloppet och sedan stängde vi av filtret så vi blev av med vattnet i slangen. Men hur vi än försökte fick vi inte på slangen ordentligt eftersom kopplingen är konisk vilket gjorde att slangen åkte ner och det läckte. Vi höll på att bli tokig så jag ringde J&F som sa att jag skulle ha gängtejp och värma slangen så skulle det gå. Det lät galet men vi valde att prova och det fungerade faktiskt. Så nu är den tät och vi hoppas det fortsätter så. samtidigt som vi höll på med allt regnade det självklart också vilket gjorde det ännu svårare när allt blir blött från alla håll.

Förbannade inlopp, men här är det extra gängtejp och den är tät.

När allt var tätt var det dags att klorera poolen och fylla den klart. Nu är allt färdigt och tyvärr så började det regna igen men imorgon ska vi premiärbada.

Fylld och nyklorerad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *