Poolbygge dag 21

Tänk om vi kunde få en hel dag utan att något händer, vad skönt det skulle vara.

Idag började vi montera poolen hela familjen. Jag och Victor åkte och handlade mer silvertejp och lite annat som behövdes. När vi gjorde det la fredrik och Emil ut bottenrälsen och Emil byggde ihop stegen så vi kan ta oss i och ur poolen.

Bottenringen på poolen.
Det blev en riktigt hög stege, men det behövs med tanke på att poolen är 132 cm hög.

Sedan var det dags att rulla ut ramen och sätta fast den i bottenrälsen. Det var lättare sagt en gjort men tillslut fick vi ihop det och kunde skruva ihop den.

Jag, Fredrik och Victor drar ihop ramen så det går att skruva ihop den.

Tillslut fick vi hop den och nästa del i bygget började, sätta i vallarna och få upp linern.

Poolen står upp med stege så vi kommer i och ur.
Fredrik dammsuger upp allt som hamnat i poolen.
Emil och Fredrik sätter i poolvallarna.
Fredrik i poolen innan linern ska i.
Linern i poolen.

Det var väldigt svårt att få i ordning på linern så att det skulle se bra ut. Vi missuppfattade allt och drog för mycket vilket gjorde att poolen lutade inåt. Sedan började det blåsa massor och ena delen blåste ner men som tur var gick inte poolen sönder. Ett tag trodde vi att vi skulle behöva avsluta projektet. Men med lite fix fick vi hop det. Vi har nu rep och spännband över hela tomten för att hålla upp ramen. Vi läste igenom manualen igen och började lossa linern för att justera botten och oj vad mycket bättre det blev.

Fredrik justerar botten medan vi andra fixar kanterna.

Sedan var det bara att fortsätta fylla poolen medan vi lagade mat och åt middag. Efter middagen gick jag, Fredrik och Victor ut och jobbade mer med linern. Jag i poolen och de utanför. Nu blev det riktigt bra.

Kvinnan i poolen är nöjd med arbetet med linern.
Ungefär 27 cm vatten i poolen nu.

Nu finns det inte så mycket mer att göra just nu utan vi får fortsätta imorgon när vi har tillräckligt mycket vatten för nästa del i bygget.

En reaktion på ”Poolbygge dag 21”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *